Изберете страница

Пролетните алергии носят със себе си дискомфорт, чрез симптомите като кихане, хрема, сърбящи очи и запушен нос, които затрудняват извършването на ежедневните дейности. Има обаче няколко начина да преодолеете пролетните алергии и да подобрите качеството си на живот през този сезон. Ето няколко съвета:

Избягвайте отключващите фактори

Един от най-ефективните начини за преодоляване на пролетните алергии е да избягвате отключващите фактори, които ги причиняват. Това може да означава да останете на закрито, когато броят на полените е висок, да държите прозорците и вратите затворени и да избягвате дейности на открито по време на пиковия сезон на алергиите.

Използвайте спрейове за нос и антихистамини

Спрейовете за нос без рецепта и антихистамините могат да помогнат за намаляване на симптомите на алергия. Важно е обаче да говорите с Вашия лекар, преди да използвате тези лекарства, за да сте сигурни, че са безопасни и подходящи за вашето конкретно състояние.

Използвайте пречистватели на въздуха

Пречиствателите на въздуха могат да помогнат за филтрирането на полени и други алергени от въздуха, което улеснява дишането на закрито. Важно е да изберете пречиствател на въздуха, който е подходящ за размера на вашата стая.

Поддържайте дома си чист

Редовното почистване на дома ви, особено на спалнята ви, може да помогне за намаляване на алергените като прах и пърхот от домашни любимци. Редовното почистване с прахосмукачка, прах и пране на спално бельо може да помогне за задържането на алергените.

Хранете се здравословно

Храненето на здравословна диета, която включва много плодове и зеленчуци, може да помогне за засилване на имунната ви система и намаляване на симптомите на алергия.

В допълнение към тези съвети има няколко природни средства, които също могат да помогнат за облекчаване на пролетните алергии. Две от тях са коластра и алое вера.

Коластрата е млечна субстанция, произвеждана от бозайници, включително крави и хора, през първите няколко дни след раждането. Той е богат на имуностимулиращи хранителни вещества като антитела, растежни фактори и цитокини, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и подобряване на цялостната имунна функция. Някои проучвания показват, че приемането на добавки с коластра може да помогне за облекчаване на симптомите на алергия чрез намаляване на възпалението и подобряване на имунната функция.

Алое вера е сукулентно растение, което се използва от векове заради лечебните си свойства. Съдържа няколко биоактивни съединения, включително полизахариди, които имат противовъзпалителни и имуномодулиращи ефекти. Някои проучвания показват, че приемането на добавки от алое вера или локалното използване на гел от алое вера може да помогне за облекчаване на симптомите на алергия чрез намаляване на възпалението и подобряване на имунната функция.

Пролетните алергии могат да бъдат неприятни, но има няколко начина да ги преодолеете. Избягването на провокиращи фактори, използването на назални спрейове и антихистамини и здравословното хранене са ефективни начини за намаляване на симптомите на алергия. Естествени хранителни добавки като коластра и алое вера също могат да помогнат за облекчаване на симптомите на алергия чрез намаляване на възпалението и подобряване на имунната функция.

LR Алое вера гел за пиене с праскова забързва метаболизма и дарява организма с жизненост, също така;
  • Подсилва имунната система
  • Прочиства организма
  • Бори се с инфекциите
  • Без подсладители

LR Коластра на капсули подсилва имунитета, също така:

  • Помага при алергии
  • Преборва бактериите и вирусите
  • Помага при автоимунни заболявания
  • Дарява с жизненост