Изберете страница

Има няколко естествени средства, които могат да ви помогнат да имате бърз метаболизъм и да насърчите загубата на тегло. Ето няколко опции, които можете да опитате:

Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти и е доказано, че засилва метаболизма. Установено е, че активната съставка в зеления чай, наречена катехини, помага за увеличаване на окисляването на мазнините и термогенезата, което е процесът на производство на топлина в тялото, който помага за изгарянето на калории. Опитайте се да пиете зелен чай сутрин или през целия ден, за да се възползвате от свойствата му за стимулиране на метаболизма.

Пикантни храни

Пикантните храни или тези, коитп съдържат люти чушки, могат да помогнат за забързването на метаболизма чрез повишаване на телесната температура. Това кара тялото ви да работи по-усилено, за да се охлади, което от своя страна изгаря повече калории. Опитайте се да добавите люти чушки или лют червен пипер към ястията си, за да ускорите метаболизма си.

Пробиотици

Пробиотиците са полезни бактерии, които живеят в червата ви. Доказано е, че помагат за регулиране на метаболизма и могат да ви помогнат да се почувствате по-сити след хранене. Опитайте се да включите ферментирали храни като кисело мляко, кефир и кисело зеле в диетата си, за да получите повече пробиотици.

Упражнения

Редовните упражнения са един от най-ефективните начини да усилите метаболизма си. Когато тренирате, тялото ви трябва да работи по-усилено, за да снабди мускулите ви с кислород и енергия, от които се нуждаят, за да работят. Това води до временно повишаване на метаболизма ви, което може да продължи няколко часа след като сте приключили с тренировката. Стремете се да правите поне 30 минути упражнения всеки ден.

Хидратация

Поддържането на хидратация е важно за цялостното здраве и може също да помогне за засилване на метаболизма ви. Когато сте дехидратирани, тялото ви трябва да работи повече, за да регулира температурата си, което може да забави метаболизма ви. Уверете се, че пиете много вода през целия ден, за да останете хидратирани и да поддържате метаболизма си в най-добрия си вид.

Добър сън

Получаването на достатъчно качествен сън е от съществено значение за цялостното здраве и може също да помогне за забързването на метаболизма ви. Когато спите, тялото ви възстановява и регенерира клетките и тъканите си, което е от съществено значение за поддържане на метаболизма ви да работи по най-добрия начин. Стремете се да спите поне 7-9 часа всяка нощ, за да поддържате метаболизма си правилно функциониращ.

Силови тренировки

В допълнение към редовните аеробни упражнения, силовите тренировки също могат да помогнат за увеличаване на метаболизма ви. Когато тренирате за сила, вие изграждате мускули, което от своя страна спомага за засилване на метаболизма ви, тъй като мускулите изгарят повече калории в покой, отколкото мазнините.

Намалете стреса

Високите нива на стрес могат да причинят хормонален дисбаланс, който може да забави метаболизма ви. Опитайте се да намалите стреса в живота си, като практикувате техники за релаксация като йога, медитация и дълбоко дишане.


Не забравяйте, че метаболизмът на всеки е уникален и това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Въпреки това, включването на тези естествени лекарства в начина ви на живот може да помогне за поддържане на здравословен метаболизъм и да насърчи загубата на тегло. Важно е също да поддържате здравословна диета и да сте сигурни, че получавате достатъчно хранителни вещества, за да поддържате метаболизма си.

Ако търсите по-лесен начин за забързване на метаболизма, за да отслабнете, препоръчваме ви да включите в диетата си и хранителни добавки, които намалят апетита.

Fiber Boost от LR за вътрешна лекота и по-слабо усещане за глад ще ви помогне в борбата с глада и бавния метаболизъм.