Изберете страница

Сърдечните заболявания са една от водещите причини за смърт в световен мащаб. Много ежедневни навици могат да повлияят на здравето вашето сърце и е важно да сте наясно с тях, за да предотвратите сърдечни заболявания. Ето някои от ежедневните навици, които могат да повлияят негативно на сърцето ви:

Тютюнопушене

Пушенето е един от най-значимите рискови фактори за сърдечни заболявания. Цигарите съдържат вредни химикали, които могат да увредят кръвоносните ви съдове и да увеличат риска от инфаркт и инсулт.

Лоша диета

Диета с високо съдържание на наситени и транс мазнини, сол и захар може да доведе до висок холестерол, високо кръвно налягане и затлъстяване, всички от които са рискови фактори за сърдечни заболявания. Здравословната диета, която включва плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, постни протеини и здравословни мазнини, може да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Липса на упражнения

Редовната физическа активност е от съществено значение за здравето на сърцето. Може да ви помогне да поддържате здравословно тегло, да понижите кръвното налягане и нивата на холестерола и да намалите риска от сърдечни заболявания. От друга страна, заседналият начин на живот може да увеличи риска от сърдечни заболявания.

Прекомерна консумация на алкохол

Пиенето на твърде много алкохол може да доведе до високо кръвно налягане, неправилен сърдечен ритъм и увреждане на сърдечния мускул. Препоръчително е мъжете да консумират не повече от две напитки на ден, а жените да консумират не повече от една напитка на ден.

Стрес

Хроничният стрес може да увеличи риска от сърдечни заболявания. Стресът може да повиши кръвното ви налягане, да увеличи сърдечната честота и да повлияе на нивата на холестерола. От съществено значение е да управлявате нивата си на стрес чрез техники за релаксация като медитация, дълбоко дишане или йога.

Липса на сън

Липсата на достатъчно сън може да доведе до високо кръвно налягане, затлъстяване и диабет, всички от които са рискови фактори за сърдечни заболявания. Препоръчително е възрастните да спят поне седем до осем часа на нощ.

Пренебрегване на предупредителните знаци

Пренебрегването на предупредителните знаци за сърдечно заболяване може да бъде смъртоносно. Ако почувствате болка в гърдите, задух или замаяност, незабавно потърсете медицинска помощ. Тези симптоми може да са признаци на инфаркт или инсулт.

Сърдечните заболявания са предотвратими състояния и много ежедневни навици могат да повлияят негативно на здравето на сърцето ви. Като избягвате пушенето, поддържате здравословна диета, правите редовни упражнения, умерена консумация на алкохол, управлявате нивата на стрес, получавате достатъчно сън и обръщате внимание на предупредителните знаци, можете да помогнете за предотвратяване на сърдечни заболявания и да живеете дълъг и здравословен живот.

LR Super Omega се грижи за здравето на вашето сърце!
Разберете повече тук:

×