Изберете страница

Какво е микросребро?

Микро среброто е изключително чиста форма на медицинско сребро, при чието производство не се използват катализатори или други химически съставки.

Микро среброто е известно като ефективно антибактериално вещество още от Средновековието. Още древните цивилизации са използвали метала за лечение на рани, както и за пречистване на водата, като я съхранявали в сребърни кани.

Важно е да се отбележи, че микросреброто не прониква през кожата. По този начин, когато прилагате козметика на основата на микросребро върху кожата си, частиците на съставката остават на повърхността на кожата и не навлизат в кръвоносната система.

Днес е известно, че микросреброто подпомага регенерацията и защитава естествения вид на кожата. Изследвания доказват, че микросреброто се бори и с причинителите на акне, тъй като има антимикробни, антисептични и противовъзпалителни свойства.

Как влияят частиците от микросребро на кожата?

В сравнение с други съставки в продуктите на пазара, микросреброто е нежно и щадящо кожата. То не причинява допълнителни кожни раздразнения. Подходящо е за всяко кожно състояние, независимо дали това е розацея, дерматити, екзема, свръх чувствителност и зачервяване.

Доказано е, че микросреброто спомага лечебния процес на дерматит и намаля неприятния сърбеж по кожата. В проучване, проведено в швейцарска лаборатория, 102 пациенти с тежък невродермит използват липокрем, който съдържа 0,1% микросребро. В резултат на това 93% от пациентите успели да подобрят външния си вид като се преборят с акнето.

Микросребро в паста за зъби?

Включването на микросреброто в състава на пастата за зъби предотвратява образуването на плака и кариеси. Също така премахва лошия дъх, като се бори и с парадонтоза и възпаления на венците.

LR Microsilver Plus паста за зъби с изключително освежаващ вкус спира кървенето на венците, предпазва от пародонтоза предотвратява образуването на кариеси, възпаления и плака! Особено подходяща е за чувствителни венци. При продължително използване пастата изгражда зъбен емайл благодарение на минерала хидроксиапатит.

Виж повече ТУК

 

×