Изберете страница

Поддържане на тялото и ума в добра форма

Здравословният сън трайно подобрява качеството на живот. Той осигурява нашите благосъстояние, по-добра концентрация, работоспособност и най-вече физическо здраве. Сънят е важен и за имунната система, тъй като тогава тя най-добре се регенерира, за да извършва функциите си оптимално. Възстановителния сън ни помага да сме бодри, дава сили, стимулира паметта и предотвратява чувството на апатия или тревожност.

Серотонин за щастие

Защо серотонин? Известно е, че мелатонинът е хормонът, който регулира ритъма на сън. Мелатонинът обаче се синтезира от хормона на щастието – серотонин, за чието изграждане е необходима аминокиселината триптофан. Здравословното хранене подпомага обмяната на триптофана.

Нощна смяна за тялото

По време на сън си почиваме, но за тялото това е време на усилена работа. През нощта в организма ни се извършват жизненоважни процеси на възстановяване и регенерация, благодарение на които се укрепва имунната ни система и се повишава работоспособността. Сънят ни прави и щастливи! Когато сме добре отпочинали се чувстваме балансирани, не сме толкова податливи на стрес и сме по-креативни.

90-минутен цикъл на съня

1 Фаза на заспиване – около 4-5%

Тук тялото и умът се отпускат.

2 Фаза на лекия сън – около 45-55%

В тази фаза пулсът и дишането се забавят.

3 Фаза на умерения сън – около 4-6%

Това е кратка преходна фаза от лек към дълбок сън.

4 Фаза на дълбокия сън – около 12-15%

Рова е фазата на физическа и психическа почивка и затова е и най-важната.

5 REM фаза – около 20-25%

Това е фазата, в която сънуваме. Характеризира се и с бързо движение на очите при затворени клепачи (Rapid eye movement).

Как шафранът помага за добрия сън?

Шафранът е съставка N1 за здравословен и добър сън. Той помага за по-бързото заспиване, както и подобрява качеството на съня и почивката през нощта. Причината за това са вторичните растителни вещества в шафрана като каротиноидите кроцин и кроцетин, на които се дължи и жълтият цвят на шафрана. Освен това шафранът съдържа и други ценни антиоксиданти.

Истинско отпускане за добър сън

Витамините, съдържащи се в LR LIFETAKT Night Master, при редовен прием помагат дългосрочно за по-добра почивка по време на сън. Надеждният троен ефект благоприятства естествените процеси в организма по време на сън. Магнезият и ценните витамини, съдържащи се в LR Night Master, помагат да се отпуснете по-лесно и да спите в покой. Спокойната нервна система е предпоставка за добър сън!

LR Night Master – напитка за дългосрочно по-добра почивка по време на сън

Специални съставки: шафран, хмел, Алое Вера, L-триптофан

За подпомагане на регенерацията на мускулите и кожата през нощта, препоръчваме още и:

За допълнителна регенерация и грижа за кожата – LR ZEITGARD Нощна маска

За благотворно загряване и отпускане на тялото вечер, препоръчваме:

LR Aloe Via Aloe Vera Термолосион

×