Изберете страница

Смутита – вкусен и питателен начин да започнете деня си, за да получите нужния тласък сила или да се заредите с енергия след тренировка. Ето десет рецепти за смути и техните ползи за здравето.

1. Горски плодове

Смесете 1 чаша смесени горски плодове, 1 банан, 1 чаша бадемово мляко и 1 лъжица протеин на прах. Плодовете са чудесен източник на антиоксиданти, които помагат за защитата на вашите клетки от увреждане, докато протеинът на прах помага за изграждането и възстановяването на мускулите.

2. Зелена бомба

Смесете 1 чаша спанак, 1 банан, 1/2 авокадо, 1/2 краставица, 1/2 лимон (сок) и 1 чаша кокосова вода. Това смути е пълно с витамини и минерали, включително калий от авокадото и краставицата и витамин С от лимона.

3. Шоко череша

Смесете 1 чаша замразени череши, 1/2 чаша гръцко кисело мляко, 1/2 чаша бадемово мляко и 1 супена лъжица какао на прах. Черешите са с високо съдържание на антиоксиданти и могат да помогнат за намаляване на възпалението, докато гръцкото кисело мляко добавя протеини, а какаото на прах осигурява шоколадов вкус без добавена захар.

4. Фъстъчено масло

Смесете 1 банан, 2 супени лъжици фъстъчено масло, 1 чаша бадемово мляко и 1 мерителна лъжица шоколадов протеин на прах. Това смути има вкус на чаша фъстъчено масло, но е много по-здравословно, с протеини и здравословни мазнини от фъстъчено масло и бадемово мляко.

5. Манго танго

Смесете 1 чаша замразено манго, 1 банан, 1/2 чаша гръцко кисело мляко и 1 чаша кокосова вода. Мангото е с високо съдържание на витамин С и фибри, докато гръцкото кисело мляко добавя протеини, а кокосовата вода помага за хидратирането.

6. Ананасов рай

Смесете 1 чаша замразен ананас, 1 банан, 1/2 чаша кокосово мляко и 1/4 чаша портокалов сок. Ананасът е с високо съдържание на витамин С и съдържа ензим, наречен бромелаин, който може да подпомогне храносмилането.

7. Ябълков пай

Смесете 1 ябълка, 1/2 чаша гръцко кисело мляко, 1/2 чаша бадемово мляко и 1 чаена лъжичка канела. Ябълките са с високо съдържание на фибри и витамин С, докато канелата има противовъзпалителни свойства и може да помогне за регулиране на кръвната захар.

8. Морковена торта

Смесете 1 морков, 1/2 чаша гръцко кисело мляко, 1/2 чаша бадемово мляко, 1/4 чаша овесени ядки и 1 чаена лъжичка мед. Морковите са с високо съдържание на витамин А и фибри, докато овесените ядки добавят сложни въглехидрати и фибри.

9. Боровинково чудо

Смесете 1 чаша замразени боровинки, 1 банан, 1/2 чаша гръцко кисело мляко и 1 чаша бадемово мляко. Боровинките са с високо съдържание на антиоксиданти и могат да помогнат за подобряване на когнитивната функция.

10. Златен блясък

Смесете 1 банан, 1/2 чаша замразено манго, 1/2 чаена лъжичка куркума, 1/4 чаена лъжичка джинджифил, 1 чаша кокосово мляко и 1/4 чаша портокалов сок. Куркумата и джинджифилът са противовъзпалителни и могат да помогнат за повишаване на имунитета.

Смутита – питателен начин да подхранвате тялото си. Чрез включването на разнообразие от плодове, зеленчуци и източници на протеини можете да създадете смути, което ви поддържа сити, здрави и енергични. Добави течни витами LR Vita Active в твоите смутита, за да дадеш нужните хранителни вещества на тялото си.

×