Изберете страница

Търсиш чай за отслабване? Някои билките се използват от векове заради различните им ползи за здравето, включително подпомагане загубата на тегло. Въпреки че тези природни средства могат да подпомогнат отслабването, важно е да запомните, че те не са магическо решение и трябва да се комбинират със здравословна диета и упражнения, за да се постигне устойчива загуба на тегло. Ето някои чайове и билки, за които е доказано, че помагат при отслабване:

Зелен чай

Зеленият чай съдържа катехини, за които е доказано, че засилват метаболизма и увеличават изгарянето на мазнини. Освен това зеленият чай е естествен източник на кофеин, който също може да увеличи разхода на енергия.

Черен чай

Черният чай съдържа теафлавини, които могат да помогнат за намаляване на телесните мазнини и нивата на холестерола.

Чай Оолонг

Чаят Оолонг е традиционен китайски чай, който е частично ферментирал и е доказано, че увеличава разхода на енергия и изгарянето на мазнини.

Джинджифил

Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на възпалението в тялото, което е свързано със затлъстяването. Освен това е доказано, че джинджифилът повишава метаболизма и намалява апетита.

Канела

Доказано е, че канелата подобрява инсулиновата чувствителност и намалява нивата на кръвната захар, което може да помогне за намаляване на желанието за сладки храни.

Куркума

Куркумата съдържа куркумин, за който е доказано, че има противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на възпалението в тялото. Освен това е доказано, че куркумата помага при загуба на тегло чрез намаляване на складирането на мазнини и увеличаване на изгарянето на мазнини.

Кайенов пипер

Лютият червен пипер съдържа капсаицин, който може да увеличи метаболизма и изгарянето на мазнини. Освен това кайеновият пипер може да помогне за намаляване на апетита и желанието за висококалорични храни.

Глухарче

Глухарчето е естествен диуретик, който може да помогне за намаляване на теглото на водата. Освен това е доказано, че глухарчето подпомага храносмилането и намалява възпалението в тялото.

Йерба мате

Йерба мате е традиционен южноамерикански чай, който съдържа кофеин и други съединения, които могат да увеличат метаболизма и изгарянето на мазнини.

Хибискус

Чаят от хибискус съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото. Освен това чаят от хибискус може да помогне за намаляване на нивата на холестерола и да подобри функцията на черния дроб, което може да помогне при загуба на тегло.

Въпреки че тези чайове и билки могат да бъдат полезно допълнение към вашия план за отслабване, важно е да запомните, че не трябва да се разчита на тях като единствено решение. Здравословната диета и редовните упражнения са от съществено значение за устойчивата загуба на тегло.

За по-добър ефект, потърсете чай за отслабване със специална билкова комбинация, която ще забърза метаболизма и ще намали нуждата за храна.

LR Herbal Fasting Чай за отслабване със зелен чай, чай от лапачо, ройбос, сладък корен, мате, коприва и лимонова трева е перфектният помощник при диети.
– Натурални съставки
– Снабдява организма с достатъчно течности по време на диета
– Забързва метаболизма
– Беден на калории

×