Изберете страница
Зимата може да бъде тежка за вашата кожа, заради сухия въздух и силен вятър, които изсмукват влагата и оставят кожата ви да се чувства суха, опъната и груба. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се погрижите за тоа да имате хубава кожа тази зима и да поддържате гладък, здрав тен:
Овлажнявайте я често

През зимните месеци е важно да хидратирате вашата кожа редовно, за да предотвратите сухота и лющене. Потърсете овлажнители, които съдържат съставки като глицерин, масло от шеа или хиалуронова киселина, които помагат за хидратиране и задържане на влагата в кожата.

Избягвайте дълги, горещи душове

Горещата вода може да лиши кожата ви от естествените й мазнини, оставяйки я суха и стегната. Вместо това изберете хладки душове и ги ограничете до 10-15 минути.

Използвайте дифузер

Използването на дифузер във вашия дом или офис може да ви помогне да върнете влагата обратно във въздуха, което може да бъде особено полезно, ако живеете в сух климат.

Ексфолирайте редовно

Ексфолирането помага за премахване на мъртвите кожни клетки, разкривайки по-гладка и по-сияйна кожа отдолу. Внимавайте обаче да не прекалявате, тъй като прекомерното ексфолиране всъщност може да увреди кожата ви.

Защитете кожата си от времето навън

Когато сте навън, предпазете кожата си от силни ветрове, студен въздух и сняг, като се покриете с шал, ръкавици и шапка. Използвайте широкоспектърен слънцезащитен крем със SPF най-малко 30, за да предпазите кожата си от вредните ефекти на UV лъчите.

Останете хидратирани

Пиенето на много вода може да помогне да поддържате кожата си хидратирана отвътре навън. Стремете се да пиете поне 8-10 чаши вода на ден и избягвайте алкохола и кофеина, които могат да дехидратират кожата ви.

Подхранвайте кожата си с витамини

Антиоксидантните витамини като витамини С и Е могат да ви помогнат да защитите кожата си от увреждане на околната среда и да насърчите заздравяването на кожата. Помислете за ежедневен прием на мултивитамини или за включване на храни, богати на тези витамини, във вашата диета.

Следвайки тези съвети за грижа, ще поддържате кожата си хидратирана, подхранена и гладка дори през най-суровите зимни месеци. Не забравяйте, че кожата ви е най-големият орган на вашето тяло, така че е важно да се грижите добре за нея през цялата година!

Ето и нашето предложение за зимна гримна за лицето:

LR Нежен крем за лице с Алое вера за суха кожа, който хидратира и омекотява

×