Изберете страница

Обриви и раздразнена кожа могат да бъдат причинени от различни фактори, включително алергии, инфекции, ухапвания от насекоми, излагане на дразнители и определени медицински състояния. Симптомите могат да варират от лек сърбеж и зачервяване до по-силен дискомфорт и болка. Ето няколко съвета за предотвратяване и лечение на обриви и раздразнена кожа:

Избягвайте дразнители

Излагането на агресивни химикали и други дразнители може да причини дразнене на кожата и обриви. Опитайте се да избягвате контакт с химикали и други дразнители, доколкото е възможно. Ако трябва да влезете в контакт с тях, носете защитно облекло и ръкавици.

Овлажнявайте редовно

Поддържането на кожата ви хидратирана може да помогне за предотвратяване на сухота и раздразнение. Изберете овлажнител, който не съдържа аромати и други потенциални дразнители, и го нанасяйте редовно, особено след къпане или душ.

Поддържайте кожата си чиста

Редовното почистване на кожата може да помогне за предотвратяване на натрупването на мръсотия и други замърсявания, които могат да доведат до дразнене на кожата. Използвайте нежен почистващ препарат, който не съдържа аромати и други потенциални дразнители, и избягвайте да търкате прекалено силно, тъй като това може да увреди кожата.

Избягвайте гореща вода

Горещата вода може да лиши кожата от естествените й мазнини, което води до сухота и раздразнение. Вместо това използвайте хладка вода и ограничете времето, което прекарвате под душа или ваната.

Носете дишащо облекло

Носенето на тесни дрехи и тъкани, които не позволяват на кожата ви да диша, може да улови потта и бактериите, което води до дразнене на кожата. Заложете на широки дрехи от дишащи материи, като памук.

Избягвайте алергени

Алергените, като някои храни, цветен прашец и пърхот от домашни любимци, могат да причинят дразнене на кожата и обриви при някои хора. Опитайте се да избягвате излагането на тези алергени, доколкото е възможно, и говорете с Вашия лекар относно тестовете за алергия и възможностите за лечение.

Използвайте слънцезащитни продукти

Излагането на слънце може да причини дразнене на кожата и обриви, както и да увеличи риска от рак на кожата. Използвайте широкоспектърен слънцезащитен крем с SPF най-малко 30 и го нанасяйте отново на всеки два часа или след плуване или изпотяване.

Потърсете медицинска помощ

Ако развиете обрив или кожно дразнене, което не се подобрява с домашни средства, или ако получите други симптоми, като треска или подуване, потърсете медицинска помощ. Вашият лекар може да ви помогне да диагностицира причината за вашите симптоми и да препоръча подходящо лечение.

Има много начини за предотвратяване и лечение на обриви и раздразнена кожа, включително избягване на дразнители, поддържане на кожата ви чиста и овлажнена, носене на дишащо облекло и търсене на медицинска помощ, ако е необходимо. Като следвате тези съвети, можете да помогнете да поддържате кожата си здрава и комфортна.

Ако все пак получите кожен обрив, препоръчваме ви да използвате чист продукт без аромат, който успокоява и хидратира кожата.

LR Гел концентрат с Алое вера успокоява, хидратира и дарява с мекота кожата!
Подходящ е при:
  • Алергии
  • Акне
  • Ухапвания от насекоми
  • Изгаряния
  • Кожни заболявания и др.

×