Изберете страница

Въпреки че е важно да подходите към загубата на тегло по здравословен и устойчив начин, включването на определени храни във вашата диета може да ви помогне да подкрепите усилията си за отслабване. Ето 6 храни, които могат да ви бъдат от полза, когато искате да се отървете от излишното тегло.

Горски плодове

Горските плодове са нискокалорична храна, пълна с антиоксиданти, витамини и фибри, което ги прави отличен избор за отслабване. Те също са с по-ниско съдържание на захар от много други плодове, което може да помогне за намаляване на общия ви прием на калории.

Протеин

Включването на източници на протеини като пилешко, пуешко, риба, тофу и боб във вашата диета може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време и да намалите общия си прием на калории. Протеинът също така изисква повече енергия за смилане от мазнините или въглехидратите, което означава, че изгаряте повече калории, като ядете храни, богати на протеини.

Цели зърна

Пълнозърнестите храни като кафяв ориз, киноа и овесени ядки са пълни с фибри и основни хранителни вещества, което ги прави чудесен избор на здравословна храна за отслабване. Те също отнемат повече време за храносмилане, което означава, че се чувствате сити за по-дълги периоди и е по-малко вероятно да преядете.

Ядки

Въпреки че ядките са с високо съдържание на калории, те също са добър източник на здравословни мазнини, протеини и фибри, които могат да ви помогнат да се чувствате сити за по-дълго време. Яденето на малка шепа ядки като лека закуска може да ви помогне да се почувствате удовлетворени и да намалите общия си прием на калории.

Авокадо

Авокадото е здравословен източник на мазнини, който може да ви помогне да се чувствате по-сити за по-дълги периоди и да намали общия ви прием на калории. Освен това е добър източник на фибри и основни хранителни вещества, което го прави избор на здравословна храна за отслабване.

Кисело мляко

Обикновеното кисело мляко е нискокалорична храна, пълна с протеини, калций и пробиотици, което го прави отличен избор за храна за отслабване. Освен това може да ви помогне да се чувствате по-сити за по-дълги периоди и да намали общия ви прием на калории.

Включването на тези здравословни, нискокалорични храни във вашата диета може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване. Имайте предвид, че загубата на тегло не означава елиминиране на определени храни, а по-скоро фокусиране върху балансирана диета с много цели, богати на хранителни вещества храни, които да ви помогнат да се чувствате удовлетворени, като същевременно намалите общия си прием на калории.

Препоръчваме ти да приемаш и хранителни добавки, които ще ускорят процеса на отслабване и ще пречистят организма ти ефективно.

LR Алое вера гел за пиене с вкус на праскова:

  • Забързва метаболизма
  • Подсилва имунната система
  • Пречиства организма от токсини
  • Без подсладители
  • Подходящо и за бременни