Изберете страница

Домашно приготвените маски за лице могат да бъдат естествен и достъпен начин да подобрите здравето и вида на кожата си. Ето няколко рецепти за маски за лице, които могат да ви помогнат да постигнете красива, блестяща кожа:

1. Маска с мед и канела

Смесете 2 супени лъжици мед с 1 чаена лъжичка канела на прах. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска може да помогне за намаляване на възпалението, да се бори с акнето и да освежи кожата ви.

2. Маска с овесени ядки и кисело мляко

Смесете 1/2 чаша варени овесени ядки с 1/4 чаша обикновено кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска може да помогне за успокояване и овлажняване на суха или чувствителна кожа.

3. Маска с куркума и кисело мляко

Смесете 1/2 чаена лъжичка куркума на прах с 1 супена лъжица обикновено кисело мляко. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска може да ви помогне да изсветлите и изравните тена на кожата си.

4. Маска с авокадо и мед

Намачкайте 1/2 узряло авокадо и смесете с 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска може да помогне за хидратиране и подхранване на суха или зряла кожа.

5. Маска с банан и мед

Намачкайте 1/2 узрял банан и смесете с 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска може да помогне за овлажняване и озаряване на кожата ви.

6. Маска с алое вера и краставица

Смесете 1/2 краставица и 2 супени лъжици гел от алое вера в блендер до гладкост. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска може да помогне за успокояване и охлаждане на раздразнена или изгоряла кожа.

7. Маска с белтък и лимон

Разбийте 1 белтък със сока от 1/2 лимон. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска може да ви помогне да стегнете и тонизирате кожата си и да намали появата на пори.

Когато използвате домашно приготвени маски за лице, важно е да ги тествате върху малък участък от кожата си, преди да ги приложите върху цялото си лице, за да сте сигурни, че не сте алергични към някоя от съставките. Също така избягвайте попадането на маската в очите или устата ви.

Ако нямате време за приготвянето на домашни маски, ние ви препоръчваме:

LR Маска за лице с Алое вера за експресно хидратиране и освежаване на лицето

×