Изберете страница

Алое вера е растение сукулент, което се използва за медицински цели от хиляди години. Произхожда от Северна Африка, но сега се култивира в много части на света. Растението е известно със своите дебели, месести листа, които съдържат гелообразно вещество, което е богато на хранителни вещества и има многобройни ползи за здравето. Ето и 10 от тях:

1. Успокоява кожните раздразнения

Алое вера има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на зачервяването, подуването и сърбежа, причинени от кожни раздразнения като слънчево изгаряне, обриви и ухапвания от насекоми.

2. Овлажнява кожата

Гелът от Алое е естествен овлажнител, който може да помогне за хидратиране на кожата, правейки я мека и еластична. Също така е ефективен за предотвратяване на сухота и лющене.

3. Подпомага заздравяването на рани

Доказано е, че алое вера подпомага зарастването на малки порязвания, изгаряния и други рани. Това се постига чрез стимулиране на производството на колаген, който е протеин, спомагащ кожата да заздравее.

4. Намалява зъбната плака

Алоето има антибактериални свойства, които могат да помогнат за намаляване на натрупването на плака върху зъбите и венците. Това може да доведе до по-здрава уста и намален риск от заболяване на венците.

5. Подсилва имунната система

Алоето съдържа съединения, които могат да помогнат за укрепване на имунната система, което я прави по-ефективна в борбата с инфекциите и заболяванията. Препоръчваме ви го в комбинация с мед, джинджифил и други ценни вещества, за да се грижите добре за здравето си.

6. Намалява нивата на кръвната захар

Доказано е, че Алое вера спомага и за понижаването на нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Смята се, че това се дължи на способността на растението да повишава инсулиновата чувствителност. Алоето в комбинация с праскова и без подсладители подобрява метаболизма, пречиства организма и регулира нивата на кръвната захар.

7. Облекчава стомашни проблеми

Алое вера съдържа съединения, които могат да помогнат за успокояване и заздравяване на лигавицата на храносмилателния тракт. Това може да помогне за намаляване на възпалението и подобряване на храносмилането. Алоето може да помогне и за облекчаване на запека.

8. Регулира кръвното налягане

Алое вера в комбинация с ценните съставки на коприва допринася за регулирането на високо кръвно налягане. Тази ценна комбинация подобрява дейността на сърдечно-съдовата система и защитава клетките от оксидативен стрес.

9. Подробява двигателните функции

Алое вера съдържа съединения, които могат да помогнат за успокояването на възпаления, а в комбинация с колаген подобрява и двигателните функции на организма. Тази комбинация подкрепя нормалното състояние на хрущялите и костите. Също така подпомага и енергийния метаболизъм.

10. Освежава кожата

Алое вера има хидратиращо и освежаващо действие върху лицето. В комбинация с биоекстракт от дива роза подобрява еластичността и хидробаланса на кожата. Препоръчваме ви да включите маска с алое поне веднъж седмично във вашите разкрасителни процедури, за да имате сияен тен и здрава кожа.

Алое вера е универсално растение, което предлага широк спектър от ползи за здравето. Независимо дали го използвате локално или го поглъщате, уникалната комбинация от хранителни вещества и съединения на растението може да помогне за подобряване на много аспекти на вашето здраве.