Изберете страница

Отпуснете се

Главоболието от напрежение често е резултат от стрес или мускулно напрежение. Опитайте се да си починете от каквото и да правите, като отпуснете тялото си. Можете да опитате някои прости техники за релаксация като дълбоко дишане, медитация или мускулна релаксация. Вземането на топла вана или душ също може да помогне за отпускане на мускулите и облекчаване на главоболието.

Хидратирайте тялото си

Дехидратацията може да бъде често срещана причина за главоболие, така че се уверете, че пиете много вода през целия ден. Стремете се към поне осем чаши вода на ден. Ако изпитвате главоболие, опитайте да изпиете чаша вода и вижте дали ще ви помогне.

Направете си студен или топъл компрес

Прилагането на студен или топъл компрес върху челото може да помогне за облекчаването на главоболието. Студенят компрес би помогнал за намаляване на отока, ако има такъв. Можета да пробвате с пакет замразени зеленчуци, пакет с лед гел или кърпа, напоена със студена вода. Топлият компрес, от друга страна, може да помогне за отпускане на напрегнатите мускули. Можете да използвате нагревателна подложка, топла кърпа или бутилка с гореща вода.

Избягвайте тригерите

Много хора откриват, че някои неща могат да предизвикат главоболие, като определени храни, стрес или ярка светлина. Опитайте се да идентифицирате всички причини, които причиняват главоболието ви, и ги избягвайте, ако е възможно. Можете да си водите и списък с неща, причиняващи главоболие.

Наспете се

Сънят е от съществено значение за цялостното здраве и може също да помогне за предотвратяване на главоболието. Уверете се, че спите достатъчно всяка вечер (стремете се към 7-9 часа) и се опитайте да установите редовен режим на сън. Избягвайте да използвате електронни устройства като телефони или таблети преди лягане, тъй като синята светлина, която излъчват, може да попречи на съня ви.

Упражнения

Редовните упражнения могат да помогнат за намаляване на стреса, подобряване на съня и подобряване на цялостното здраве. Може също да помогне за предотвратяване на главоболие. Стремете се към поне 30 минути упражнения с умерена интензивност през повечето дни от седмицата. Просто се уверете, че сте хидратирани и избягвайте да тренирате при екстремни температури.

Важно е в комбинация с ежедневните практики за здраве и добро настроение да приемате и добавки, подпомагащи функцията на мозъка и нервната система.

Нашето специално предложение за вас е LR Mind Master за хора с напрегнато ежедневие!

LR Mind Master:

  • Нормализира метаболизма
  • Нормализира нервната система
  • Повишава концентрация


×