Изберете страница

Омега-3 мастни киселини са основни хранителни вещества, които са от решаващо значение за поддържането на добро здраве. Те играят жизненоважна роля за мозъчната функция, здравето на сърцето и намаляването на възпалението в цялото тяло. Докато омега-3 могат да бъдат получени от добавки, винаги е по-добре да се набавят от естествени хранителни източници.

Ето някои храни, които са богати на омега-3:

Мазни риби

Мазните риби като сьомга, риба тон, скумрия и сардини са богати източници на омега-3 мастни киселини. Те съдържат високи нива на EPA и DHA, два вида омега-3, за които е доказано, че имат множество ползи за здравето. Една порция сьомга съдържа около 1,2 грама омега-3.

Ленено семе

Лененото семе е отличен източник на алфа-линоленова киселина (ALA), която е вид омега-3 мастна киселина. Те също са богати на фибри и антиоксиданти. Смлените ленени семена могат да се поръсят върху овесени ядки, кисело мляко или смутита, за да придадат орехов вкус и хранителен тласък.

Семена от чиа

Семената от чиа са друг чудесен източник на ALA омега-3. Те също са с високо съдържание на фибри, протеини и други важни хранителни вещества. Те могат да се добавят към смутита, овесени ядки или да се използват като веган заместител на яйцата при печене.

Орехи

Орехите са един от най-добрите растителни източници на омега-3. Те също са чудесен източник на протеини, фибри и други важни хранителни вещества. Шепа орехи могат да бъдат здравословна закуска или могат да се използват при печене и готвене.

Соя

Соята и соевите продукти като тофу и темпе са богати на омега-3 мастни киселини. Те също са чудесен източник на растителни протеини, фибри и други хранителни вещества. Соевите продукти могат да се използват в различни ястия, включително пържени картофи и салати.

Спанак

Спанакът е листен зелен зеленчук, който е добър източник на ALA омега-3. Освен това има високо съдържание на витамини и минерали, включително желязо, калций и витамин С. Спанакът може да се добавя към салати, смутита или да се използва при готвене.

Брюкселско зеле

Брюкселското зеле е кръстоцветен зеленчук с високо съдържание на ALA омега-3. Те също са добър източник на фибри и други хранителни вещества. Брюкселското зеле може да се пече, да се приготви на пара или да се използва в пържени картофи.

Както видяхте, има много храни, които са богати на омега-3 мастни киселини. Включването на тези храни в диетата ви може да ви помогне да поддържате добро здраве и да намалите риска от хронични заболявания. Разбире се, за да го направите е нужно да приемате по-големи количества от тях всеки ден. За да предотвратите тежки сърдечни проблеми е препоръчително да приемате хранителни добавки, богати на омега-3 мастни киселини.


LR Super Omega подпомага функциите на сърцето и мозъка с пълна сила!

Ползи от мастни киселини Омега-3:

  • Намаляват опасността от сърдечно-съдови заболявания
  • Поддържат здравето на мозъка
  • Нормализират нивата на холестерол в кръвта
  • Редуцират риска от преждевременно раждане и малко тегло на новороденото
  • Помагат да се нормализира кръвното налягане
×